caută:   
 
 

catalog bn online

 

Catalogul online al Bibliotecii Naţionale a României conţine informaţii bibliografice privind toate documentele tipărite intrate în colecţiile sale din 1993 până în prezent: publicaţii româneşti şi străine, cărţi şi periodice, publicații multimedia şi articole din periodice de cultură.


Catalogul CIP  este parte a Catalogului online al Bibliotecii Naționale a României și reflectă intenția de publicare la nivel național, așa cum rezultă din aplicarea Programului CIP în România. Catalogul CIP este realizat și actualizat, în timp real, în cadrul Centrului Național CIP. Catalogul CIP conține descrierile CIP (descrieri bibliografice sumare și preliminare) pentru publicațiile în format tipărit, realizate în cadrul editurilor din România. Pe măsură ce intenția de publicare este confirmată, prin depunerea publicațiilor la Depozitul legal, descrierile CIP sunt validate și completate, iar apoi sunt transferate în Catalogul online al Bibliotecii Naționale a României.


Catalogul SIP  este parte a Catalogului online al Bibliotecii Naționale a României și reflectă intenția de publicare la nivel național, pentru publicații seriale și alte resurse continue. Catalogul SIP conține descrierile bibliografice, sumare și preliminare, pentru publicațiile seriale și resursele continue identificate prin cod ISSN, în cadrul Centrului Național ISSN. Aceste descrieri bibliografice sunt transferate lunar, din Portalul ISSN în Catalogul SIP. Pe măsură ce intenția de publicare este confirmată prin depunerea publicațiilor la Depozitul legal, descrierile bibliografice aferente sunt validate și completate, iar apoi sunt transferate în Catalogul online al Bibliotecii Naționale a României.


CERom – Catalogul Editurilor din România este creat pe structura Catalogului online al Bibliotecii Naționale a României și reprezintă referențialul la nivel național în domeniul editorial. Conține înregistrări pentru toate editurile din România. Înregistrările sunt actualizate permanent, la semnalarea editurilor sau din oficiu. Fiecare înregistrare conține pe lângă denumirea oficială a editurii, date de contact și portofoliul de coduri ISBN alocat, de-a lungul timpului, editurii respective. CERom este parte a Registrului Internațional al Editorilor, creat și administrat de Agenția Internațională ISBN.


Notă: toate cataloagele și bazele de date produse și gestionate de către Biblioteca Națională sunt disponibile în acces liber pe site-ul Bibliotecii Naționale a României. Utilizarea lor se poate face cu respectarea prevederilor din Termeni și condiții de utilizare a bazelor de date.

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
[Acest program nu mai este valabil  începand cu luna octombrie a anului 2023
Accesați noul site https://bibnat.ro pentru programul actualizat]

Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!




Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2025 Biblioteca Naţională a României