caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Centrul educațional Fullbright. Sesiuni de consiliere educaţională la Biblioteca Națională a României, sala American Corner.
2 septembrie 2013

Începând de luni, 2 septembrie, experţii Centrului de consiliere educaţională din cadrul Comisiei Fulbright Româno-Americană îi invită pe cei interesați de studii universitare și post-universitare în SUA cu finanţare oferită de universităţile americane la sesiunile de consiliere incluse în programul EducationUSA ce vor fi organizate de două ori pe săptămână la American Corner București, deschis de Ambasada SUA la Biblioteca Națională a României. Sesiunile se vor desfășura lunea în intervalul 16:00-18:00 și vinerea 10:00-12:00 și vor avea teme variate şi abordări diverse, de la consiliere individuală în scopul aplicării la universități americane la prezentări și proiecții video urmate de discuţii.

Intrarea este liberă.

Detalii complete pe site-ul Comisiei Fulbright, la www.fulbright.ro/educational-advising-center/39-about-feac/700-edusa-at-ac-buch.html.


Studiu în SUA cu finanțare totală din partea universității? Da! 

Dintre cei peste 765.000 de studenți internaționali din SUA, peste 1.600 sunt din România și au acces la finanțare generoasă din partea universităților americane unde studiază la nivel universitar sau post-universitar. În anul academic trecut, universitățile americane au acordat studenților internaționali burse în valoare de peste 8 miliarde USD. 

Sistemul de studiu din Statele Unite oferă o multitudine de oportunități de dezvoltare academică şi profesională. Printre beneficiile studiului în SUA se numără liberal arts la nivel universitar, flexibilitate în alegerea domeniului de studiu și posibilitatea de specializare multiplă fără prelungirea timpului de studiu, colaborarea apropiată student-profesor, oportunitățile de a face cercetare încă de pe băncile facultății, stagiile de study abroad și internship-urile la mari companii, și, desigur, bursele consistente oferite studenților internaționali pe baza meritelor lor academice și/sau extracurriculare.

Despre EducationUSA la Comisia Fulbright Româno-Americană: Centrul Educațional Fulbright  

Programul EducationUSA din România se înscrie printre activităţile desfăşurate de Centrul Educaţional Fulbright www.fulbright.ro/educational-advising-center.html din cadrul Comisiei Fulbright Româno-Americană www.fulbright.ro. Centrul face parte din reţeaua globală EducationUSA care promovează studiile în SUA, este afiliată Departamentului de Stat al SUA şi include peste 470 de centre localizate în peste 170 de ţări.

Comisia Fulbright Româno-Americană susţine şi promovează schimburile educationale şi culturale între România şi Statele Unite ale Americii încă din 1960, acordând burse post-universitare de studiu şi cercetare pentru studenţi, profesori şi cercetători români şi americani din diverse domenii. 

În timp ce bursierii Fulbright – absolvenţi universitari şi specialişti la nivel post-doctoral – sunt finanţaţi de guvernele României şi Statelor Unite, elevii şi studenţii cărora Centrul Educaţional Fulbright le facilitează accesul la studii universitare şi post-universitare în SUA atrag finanţarea necesară din partea universităţilor americane la care aplică în calitate de studenţi independenţi.

Centrul Educațional Fulbright oferă celor interesați de studiul în SUA o gamă variată de resurse gratuite, atât online, cât și face-to-face, la sediul său din București. Aceste resurse și expertiza consilierilor EducationUSA îi vor ajuta pe viitorii aplicanți să selecteze universități adecvate, să se pregătească pentru testele standardizate –TOEFL, SAT, GRE, GMAT, LSAT, USMLE – şi să alcătuiasca un dosar de admitere cât mai competitiv.  

Despre American Corner Bucureşti

„Centrele American Corner sunt spații pentru informare și implicare, care valorifică mințile creative, curioase și deschise care le trec pragul. Sunt spații unde deprinzi noi abilități sau le perfectezi pe cele pe care le ai deja, în domenii precum antreprenoriatul, abilități de prezentare și comunicare, competențe de limba engleză, utilizarea noilor tehnologii.” Duane Butcher, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, cu ocazia inaugurării American Corner București, 20 iunie 2013

American Corner Bucureşti este rezultatul parteneriatului dintre Biblioteca Naţională a României şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Culturii, constituindu-se în cea mai importantă platformă de informare și dialog despre cultura şi civilizaţia americană. Alături de centrele din Bacău, Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş, American Corner Bucureşti servește ca principal loc de întâlnire pentru dialog intercultiral și fertile schimburi de idei. 

Centrul American Corner București este amenajat după principiile de organizare a unei biblioteci moderne, oferind utilizatorilor spre consultare importante colecții din domenii de referinţă ale culturii americane, resurse multimedia (tablete Kindle, iPad-uri, CD-uri şi DVD-uri), PC-uri conectate la Internet, precum şi acces local la baze de date full-text, cu acces on-line gratuit. 

Accesul la materialele din fondul sălii American Corner București este gratuit și se realizează pe baza permisului de bibliotecă eliberat la biroul Înscrieri. 

Vă aşteptăm!


Persoană de contact:

Florentin Streche – Biblioteca Națională - American Corner – Bucureşti
Email: ; ; Tel: 0729251849
Site: oldsite.bibnat.ro                  
Facebook: www.facebook.com/ACBucharest

Centrul Educațional Fulbright 
Site: http://www.fulbright.ro/educational-advising-center.html    
Facebook: http://on.fb.me/FEACfb 
Email:  


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!




Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2024 Biblioteca Naţională a României