caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Premiile concursului Cele mai frumoase cărţi din România
5 noiembrie 2015

Joi, 5 noiembrie, de la ora 19.00, la Biblioteca Națională a României din București, va avea loc gala de premiere a Concursului național de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România”, aflat la ediția a patra. Evenimentul marchează deschiderea expoziției cărților finaliste, a cărei prezentare promite vizitatorilor o interacțiune specială cu cărțile frumoase. Concursul național de design de carte urmărește gradul de originalitate și inovație în conceptul editorial, iar juriul a evaluat cărţile înscrise ţinând cont de raportul dintre tema sau natura cărţii, intenţia concepţiei vizuale și manifestarea acestora în produsul finit.
Biblioteca Națională a României este onorată să fie partener în proiectul Cele mai frumoase cărți 2015. În bibliotecă cititorii găsesc adeseori cărți frumoase, cărți care le vorbesc prin conținutul lor. Ideea de a aduce în biblioteci și cărțile frumoase care vorbesc prin design, prin identitatea lor vizuală, este o continuare naturală a misiunii bibliotecii. Vă așteptăm la Biblioteca Națională să ne bucurăm împreună de cele mai frumoase cărți editate în ultimul an în Romania. (Claudia Șerbănuță, manager al Bibliotecii Naționale a României)

Incluzând cărțile câștigătoare, expoziția de la Biblioteca Națională reunește toate cele 34 de cărți finaliste, precum și o selecție de cărți pentru copii realizate de editura Grasset Jeunesse din Franța.
La expoziție va fi prezentă și lucrarea artistei Raluca Popa, Untitled/The Sublime Trip (2011), o serie de desene inspirate dintr-unul din capitolele cărţii lui Thomas Mann, „Muntele vrăjit”, ca o prelungire conceptuală a expoziției pe care vă invităm să o descoperiți.

Conceptul expoziției semnat de curatorul Anca Verona Mihuleț permite publicului o interacțiune specială cu cărțile: "În colaborare cu biroul de arhitectură Atelier ad hoc, am conceput un mobilier din carton, gândit ca o structură organică şi versatilă, menit să contureze un spațiu mai intim și chiar mai vulnerabil în clădirea impunătoare a Bibliotecii." (Anca Verona Mihuleț, curatorul expoziției)


Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural dedicat dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect și își propune să restituie designului de carte rolul de reper în relația cititorului cu cartea. În cadrul său, Concursul național de design de carte este atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere națională și internațională pentru profesioniștii din lumea editorială, dar și pentru designerii și graficienii independenți. Cărţile selectate de juriu vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2016. Proiectul este organizat de Asociația pentru Performanță și Cultură și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Imagini și detalii despre toate activitățile sunt pe www.celemaifrumoasecarti.ro
Parteneri: Biblioteca Naţională a României, Institutul Francez din Bucureşti, Muzeul Național de Artă Contemporana (MNAC București), Asociaţia Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Cultural Român, Centrul Naţional al Cărţii, Ministerul Culturii , Galeria Posibilă, Clubul Ilustratorilor, Asociaţia Idioma, UAD, UNARTE, Alutus, Global Mindscape, Asociaţia K’arte, Casa Artelor – DJC Timiş, Librăria Engleză Anthony Frost, Minitremu, Librăria Habitus, Libraria Indicator, Arta Grafică, Agressione GROUP, Sappi, Asociaţia Harap Alb, Radio France Internationale România, Radio România Cultural, Observator cultural, Liternet, Modernism, Clubul Scriitoarelor, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenţia de carte, Bookaholic, Calendarul Magic, Copilul.ro, SuntPărinte.ro, Deco si Eco, Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului, The Institute 
Pentru mai multe informaţii: Annamaria Kozma, 0734 966 039
www.celemaifrumoasecarti.ro
www.facebook.com/CeleMaiFrumoaseCartiDinRomania





inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!




Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2024 Biblioteca Naţională a României