Accesul persoanelor cu dizabilităţi la educaţie şi cultură – de la necesitate la normalitate. Conferinţă
22 august 2016
Joi, 25 august 2016, de la ora 10:30, la Biblioteca Naţională a României (Symposium, parter) va avea loc conferinţa „Accesul persoanelor cu dizabilităţi la educaţie şi cultură – de la necesitate la normalitate”, eveniment ce marchează încheierea proiectului „Sunetul paginilor”.
Cu această ocazie, se va pune din nou în discuţie situaţia persoanelor cu dizabilităţi vizuale, nevoile, dar şi abilităţile acestora, în vederea găsirii unor soluţii viabile pentru integrarea firească a acestora în toate activităţile societăţii.
Iniţiat de Biblioteca Naţională a României şi susţinut financiar de Fundaţia Orange prin Programul „Lumea prin culoare şi sunet”, proiectul „Sunetul paginilor” şi-a propus crearea şi dezvoltarea unei biblioteci digitale pentru persoanele cu dizabilităţi vizuale, bibliotecă ce respectă legislaţia în vigoare cu privire la copyright.
Intrarea este liberă.
Proiectul "Sunetul paginilor" s-a desfășurat în perioada mai 2015 — iunie 2016 și a avut o valoare totală de 316.600 de lei, din care 221.800 lei reprezintă finanțare din partea Fundației Orange în cadrul programului "Lumea prin culoare și sunet".
Deşi perioada de implementare a proiectului s-a încheiat, biblioteca digitală pentru persoane cu dizabilităţi vizuale îşi continuă existenţa, urmând să fie îmbogăţită în mod constant cu alte cărţi şi documente scanate şi accesibilizate cu ajutorul unui scanner performant achiziţionat prin proiect. Utilizatorii cu dizabilităţi vizuale au acces gratuit on-line la această bibliotecă digitală atât la sediul Bibliotecii, cât şi din orice alt loc, pe bază de ID şi de parolă.
Biblioteca Naţională doreşte să vină în sprijinul tuturor categoriilor de cetăţeni, indiferent de vârstă, sex, naţionalitate sau tip de dizabilitate, promovând servicii şi activităţi moderne, fără însă a-şi neglija funcţia sa de bază – păstrarea şi conservarea patrimoniului cultural naţional.
Vă rugăm să confirmaţi participarea până cel târziu la data de 23 august 2016.
Persoană de contact:
Adriana-Elena Borună
E-mail:
inapoi