Atelier de bibliologie pentru copii. Semnificaţii ale melcului, simbol al Sfântului Antim Ivireanul
27 octombrie 2016
În data de 27 octombrie 2016, de la ora 18:30, la Biblioteca Naţională a României – Sala „Sergiu Celibidache”, Mezanin – va avea loc Atelierul de carte rară pentru copii cu tema „Semnificaţii ale melcului, simbol al Sfântului Antim Ivireanul”.
Suntem onorați să o avem alături de noi pe Doamna dr. Mihaela Palade, profesor în cadrul Departamentului de Teologie sistematică, practică și Artă sacră, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhulˮ a Universității din București.
Anul 2016 este închinat educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi tipografilor bisericeşti, la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016). Drept urmare, în cadrul Atelierului de carte rară din 27 octombrie, se cuvine să poposim o clipă asupra semnificațiilor melcului, asupra acestei vietăți modeste, alese de Sfântul Antim nu doar ca simbol al său, ci, mai ales, ca model de urmat în viaţă, arătând astfel că omul poate învăţa şi de la cea mai umilă făptură creată de Dumnezeu.
„Toată suflarea, zice prorocul,
Cânte pe Domnul, peste tot locul.
Şi Melcul încă coarne înalţă,
Ca să-L lăudăm pe toţi ne învaţă”.
(Text care însoțește emblema Sfântului Antim Ivireanul)
Coordonat de Dana Panighianţ, artist plastic şi bibliotecar – Biblioteca Națională a României, atelierul se adresează copiilor cu vârste între 6-12 ani.
Participarea la atelier este gratuită. Ore de desfăşurare: 18:30-19:45.
Înscrierea se face pe baza permisului de cititor (eliberat pe loc), în limita locurilor disponibile, și prin completarea
formularului online.
inapoi