caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Laureați ai concursului de creație literară „Tinere condeie”, în cadrul seriei „Lecturile Regatul Cuvintelor”
25 iunie 2018

Miercuri, 27 iunie 2018, de la ora 18:00, la Biblioteca Națională a României (spațiul Scriptorium, parter), va avea loc un nou eveniment în cadrul seriei „Lecturile Regatul Cuvintelor”, dedicat celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi din România – „Tinere Condeie”, organizat de Ministerul Educației Naționale din anul 1967. 

Intrarea este liberă.

Sunt invitați să citească din opera lor laureați din toate timpurile ai concursului, participanți la cenaclul „Săgetătorul”, cei care au fost alături de regretatul scriitor și profesor Tudor Opriș, inițiatorul și coordonatorul concursului, timp de 47 de ediții.

Vor participa: Cătălina Chendea – specialist în cadrul Ministerului Educației Naționale, Adriana Ene, Andreea Marin și Nicolae Rotaru – membri ai Juriului „Tinere condeie”, laureați și profesori, iubitori de literatură tânără.

În această primă sesiune de lectură publică a laureaților concursului „Tinere condeie” vor citi din creațiile lor laureații: Ioana Tătărușanu (Iași), Ana Banu (București), Alexandra Băeții (București), Alexandra Tasenca (București), Ioana Todorescu (Buzău), Cătălin Șuteu (Mureș), Silvia Dorobăț (Tulcea), Ioana Scutaru (Galați), Horia Munteanu (Iași), Anda Maria Benția (Pitești) și Georgiana Neagoe (București), precum și scriitorul Petre Crăciun, președinte al Juriului „Tinere condeie”, laureat al Premiului Uniunii Scriitorilor – secțiunea Literatură pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor, autor a 20 de cărți pentru copii, director al revistei „Regatul Cuvintelor”.

Cu acest prilej, va fi prezentată „Antologia Tinere condeie”, ediția 2018, cuprinzând creațiile participanților la Tabăra „Tinere condeie”, organizată în anul 2017.

Întâlnirea de miercuri, 27 iunie 2018, este ultima din acest sezon a seriei „Lecturile Regatul Cuvintelor”. Următoarea întâlnire va avea loc la sfârșitul lunii septembrie a.c.


Pentru înscrierea pe agenda întâlnirii, contactați-ne la adresa: sau la nr. de telefon: 0747779034. 
Informații privind evenimentul și pe: https://www.facebook.com/events/219798385488190/.

Lansată de Biblioteca Națională a României în colaborare cu scriitorul Petre Crăciun și desfășurată pe parcursul unui an, seria „Lecturile Regatul Cuvintelor” are ca scop dezvoltarea abilităților de lectură ale copiilor cu vârste între 7-14 ani, stimularea interesului pentru lectura de plăcere și variată, redescoperirea plăcerii cititului în familie, încurajarea aptitudinilor literare ale elevilor, organizarea unor întâlniri cu personalităţi ale culturii şi literaturii române (scriitori, ilustratori, bibliotecari, tipografi, editori, storytelleri etc.).

În cadrul seriei au avut loc următoarele evenimente: Lansarea seriei „Lecturile Regatul Cuvintelor” și a revistei pentru copii „Regatul Cuvintelor” (16 aprilie 2018); Alex Ștefănescu în dialog cu Petre Crăciun și copiii, în cadrul seriei „Lecturile Regatul Cuvintelor” (29 mai 2018).

Seria „Lecturile Regatul Cuvintelor” face parte din proiectul „Cartea care se ascultă”, inițiat de Biblioteca Națională în 2018. Proiectul include sesiuni de lectură publică și dezbateri care să contribuie la formarea unei noi generaţii de cititori, la cultivarea lecturii de calitate, a deprinderilor bune de lectură, la sprijinirea educaţiei individuale și publice, la stimularea, prin lectură, a imaginaţiei și creativității, la promovarea moştenirii culturale, a dialogurilor inter-culturale şi a diversităţii culturale.

Lecturile publice sunt forma cea mai directă de comunicare a scriitorilor cu cititorii. Proiectul „Cartea care se ascultă” aduce în prim-plan operele scriitorilor români, criteriile lor de raportare la tradiția literară, la peisajul literar contemporan, la propriul text. Discuţiile dintre scriitori şi cititorii lor, de orice vârstă, purtate după lectura unui fragment de roman, povestire, poem, se dovedesc deseori mai autentice şi mai lămuritoare decât dezbaterile critice, adresate unui public specializat.


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!




Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2024 Biblioteca Naţională a României