„Călătorie în viitor” - un nou eveniment în cadrul seriei Lecturile Regatul Cuvintelor
Miercuri, 31 octombrie, de la ora 18.00, la Biblioteca Națională a României va avea loc cel de-al V-a eveniment din cadrul proiectului Lecturile Regatul Cuvintelor, susținut și coordonat de scriitorul Petre Crăciun.
Tema acestei ediții este Călătorie în viitor. Vor citi, din creațiile lor de anticipație, scriitorii Alexandru Mironov și Tudor Negoiță, membri ai Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Literatură pentru copii și tineret. Tot o lucrare de gen va citi și scriitorul Petre Crăciun.
Invitatul special al ediției este cunoscutul ilustrator de carte pentru copii Anca Smărăndache, cea care ne va ajuta să pătrundem în tainele ilustrației de carte și care ne va prezenta o serie de planșe realizate pentru volumele ilustrate de ea.
Vor participa și vor citi de asemenea din creațiile lor sau din cele altor autori elevi și profesori din București.
Intrarea este liberă. Mai multe informații la telefon: 0747779034.
Lansată de Biblioteca Națională în colaborare cu scriitorul Petre Crăciun, seria Lecturile Regatul Cuvintelor are ca scop dezvoltarea abilităților de lectură ale copiilor cu vârste între 7-14 ani, stimularea interesului pentru lectura variată, redescoperirea plăcerii cititului în familie, încurajarea aptitudinilor literare ale elevilor, organizarea unor întâlniri cu personalităţi ale culturii şi literaturii române (scriitori, ilustratori, bibliotecari, tipografi, editori, storytelleri etc.).
În cadrul seriei, au avut loc până în prezent următoarele evenimente: Lansarea seriei „Lecturile Regatul Cuvintelor” și a revistei pentru copii „Regatul Cuvintelor” (16 aprilie 2018); Alex Ștefănescu în dialog cu Petre Crăciun și copiii, în cadrul seriei „Lecturile Regatul Cuvintelor” (29 mai 2018); Laureați ai concursului de creație literară „Tinere condeie” (27 iunie 2018); Lecturile Regatul Cuvintelor – Atelier literar în cadrul Nocturnei Bibliotecilor (28 septembrie 2018).
Seria Lecturile Regatul Cuvintelor face parte din proiectul Cartea care se ascultă, inițiat de Biblioteca Națională în aprilie 2018. Proiectul include sesiuni de lectură publică și dezbateri care să contribuie la formarea unei noi generaţii de cititori, la cultivarea lecturii de calitate, a deprinderilor bune de lectură, la sprijinirea educaţiei individuale și publice, la stimularea, prin lectură, a imaginaţiei și creativității, la promovarea moştenirii culturale, a dialogurilor inter-culturale şi a diversităţii culturale.
inapoi