Peace Museum Romania / Muzeul Păcii România: Expoziție și workshopuri în cadrul Programului „De Altfel, la Biblioteca Națională”, 15-19 aprilie 2019
15 aprilie 2019
În perioada 15-19 aprilie 2019, Peace Museum Romania (Muzeul Păcii România) propune, în cadrul programului „De Altfel, la Biblioteca Națională” – Să știi mai multe, să fii mai bun!, o expoziție și o serie de workshop-uri dedicate educaţiei pentru pace: înțelegerea noţiunii de pace şi a opusului ei; identificarea şi studiul strategiilor de pace; dezvoltarea proiectelor de pacificare ca proiecte de civilizare; exersarea capacităţii de a acţiona în spirit pacifist și de a rezolva conflictele în spirit constructiv; înțelegerea noțiunilor de pace pozitivă și de pace negativă.
Alături de expoziția dedicată unei galerii de personalități marcante, angajate în promovarea și în apărarea păcii la nivel mondial, programul propus de Muzeul Păcii România, în Săptămâna Altfel, 15-19 aprilie 2019, va include astfel și workshop-uri adresate în special elevilor și studenților, dar și tuturor celor interesați. Teme abordate în cadrul workshop-urilor: noțiunea de pace și noțiunea de război; tipurile de război cunoscute de istoria omenirii; metode de obținere a unei păci durabile atât la nivelul comunităților locale, cât și la nivel național și internațional.
Primul Muzeu al Păcii din Europa de sud-est și primul Muzeu al Păcii mobil din lume, Peace Museum Romania (Muzeul Păcii România) promovează pacea și drepturile omului prin workshop-uri dedicate, prin prezentarea unor personalități care au contribuit și contribuie la apărarea păcii, libertății și drepturilor omului, în spiritul convențiilor internaționale și europene.
Fondator: Magdalena Cristina Butucea.
Într-un stat de drept, cunoaşterea noţiunilor fundamentale de pace şi exersarea acestora, în special de către tânăra generaţie, sunt absolut necesare. Cetățenii trebuie să se transforme, din consumatori de pace, în promotori ai păcii. Educaţia pentru pace reprezintă o modalitate eficientă de eliminare a agresivităţii, violenţei, terorismului, presupunând o abordare educaţională pozitivă şi integrată, fundamentată pe valori precum: respect, libertate, drept, pace, egalitate, solidaritate, respect de sine și de ceilalţi, interes pentru problemele globale, abordare critică, responsabilitate socială.
Peace Museum Romania (Muzeul Păcii România) este parte integrantă a Rețelei Internaționale a Muzeelor Păcii din Lume și a WORLD NETWORKS 4 PEACE, organizație având ca obiectiv apărarea păcii și a drepturilor omului în Europa, SUA, Africa de Nord și Orientul Apropiat.
inapoi