caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Muzică jazz și poezie la Biblioteca Națională, cu ocazia zilei de Dragobete

Biblioteca Națională a României sărbătorește ziua de Dragobete printr-un regal de muzică jazz și poezie, dedicat dragostei, în interpretarea band-ului Sorin Zlat Quartet.

Invitatul special al acestei zile este binecunoscutul pianist de jazz Sorin Zlat, care va concerta luni, 24 februarie, de la ora 18:00, în Sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României, alături de trupa sa alcătuită din Cătălin Milea – saxofon, Michael Acker – contrabas și Iulian Nicolau – percuție. Programul va cuprinde lucrări originale și compoziții recente, parte din cel mai nou proiect al formației: „Wake Up Jazz”.

Vă invităm să fiți alături de noi pentru a-i transmite un omagiu zeului Dragobete,  nimeni altul decât fiul babei Dochia, protectorul tinereții, veseliei și iubirii în mitologia românească, și a-i câștiga, astfel, bunăvoința pentru a avea o primăvară frumoasă plină de lumină și dragoste.

Sorin Zlat (pian) - pianist, clarinetist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români, în ultimii ani primind numeroase distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), Premiul pentru “Cel Mai Bun Muzician de Jazz”. A fost invitat la numeroase festivaluri și a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea, Chucho Valdez, Joey Alexander, Wynton Marsallis, Brandford Marsallis, Lee Ritenour, Gregory Porter, Howard Levy & The Fleckstones, Kamasy Washington și mulți alții.

Cătălin Milea (saxofon) este unul dintre cei mai creativi și activi saxofoniști români ai noii generații. Deţinător a numeroase premii internaţionale, artistul român şi-a început studiile de specialitate la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti și le-a continuat în Olanda, la Prins Claus Conservatoire şi la Hague Royal Conservatory. În perioada 2008-2010, a primit bursa Huygens Beurs a Guvernului olandez şi a înregistrat albumele Re-Bop Unit featuring Dick Oatts, cu participarea unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului din New York, şi Something for Now, înregistrat alături de trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea).

Michael Acker (contrabas) și-a început educaţia muzicală în familie, după care s-a perfecţionat prin studii de chitară clasică, bass electric, armonie şi teorie muzicală în cadrul Şcolii Populare de Arte de la Brașov, iar în 2012 a absolvit studiile de jazz/muzică uşoară la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Este un muzician foarte activ pe scena jazzului din Romania, dar și în străinătate. 

Iulian Nicolau (percuție) – este absolvent al Universității Naționale de Muzică București și venit în contact cu muzica improvizată și cu muzica de jazz în urma întâlnirii cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Mann. Este cunoscut ca un muzician complex și versatil, motiv pentru care este deseori solicitat în diferite proiecte pe scena jazzului românesc. A cântat, alături de muzicieni cunoscuți, la numeroase festivaluri, stagiuni și cluburi:Bucharest Jazz Festival, Garana Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Jazz In The Church, Vittadini Jazz Festival, Budapest Music Center, Artist în Residence București, Sala Radio București, Jazz in the Park Cluj etc. 
Eveniment organizat de Biblioteca Națională a României  în colaborare cu UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.


Intrarea este liberă.


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!




Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2024 Biblioteca Naţională a României