FameLab 2012 – concurs internaţional de comunicare a ştiinţei
28 mai 2012
În data de 28 mai 2012, de la ora 15.00, la noul sediul al Bibliotecii Naţionale a României, din Bd. Unirii nr. 22 (Atrium, Parter), va avea loc Finala concursului internaţional de comunicare a ştiinţei, FameLab 2012, organizat de British Council.
De la Creier, dragoste şi aer şi până la Fibonacci în natură ori Radiaţia cosmică – de la puzzle la mister, toţi cei prezenţi la finala naţională FameLab 2012 vor avea ocazia să vadă live prezentările din diverse domenii ale ştiinţei ale celor mai buni zece tineri comunicatori de ştiinţă din România.
FameLab îşi va desemna reprezentantul României, reprezentant care va concura cu ceilalţi 19 reprezentanţi din ţările participante la FameLab International, concurs desfăşurat în Marea Britanie, în cadrul The Times Cheltenham Science Festival, care va avea loc în iunie 2012.
Gândite să aibă un format de spectacol cu public, atât finala naţională, cât şi cea internaţională a FameLab vor fi filmate în întregime şi difuzate online şi la televizor.
Competiţia FameLab se află anul acesta la cea de-a V-a ediţie în România şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, pasionaţi de ştiinţă şi cu abilităţi de comunicare.
FameLab este organizat în colaborare cu The Times Cheltenham Science Festival din Marea Britanie şi se desfăşoară simultan în alte 19 ţări din Europa, SUA, Orientul Mijlociu, Asia şi Africa de Sud.
La nivel global, de la lansare şi până în prezent au concurat peste 3.600 de persoane la evenimentele din cadrul programului FameLab International. Competiţia are drept scop promovarea tinerilor cu talent şi abilităţi de comunicare a ştiinţei către publicul de televiziune sau al sălilor de spectacol.
La evenimentul din 28 mai 2012 sunt aşteptaţi să participe toţi cei pasionaţi de domeniul ştiinţei şi tehnologiei. Intrarea este liberă.
Pentru mai multe detalii: www.britishcouncil.ro/famelab
Parteneri eveniment: Biblioteca Naţională a României, UE FISCDI, Asociaţia pentru Educaţie şi Ştiinţă Hermann Oberth, ANCS - Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică, Asociaţia Ad-Astra, Universitatea Bucureşti şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Parteneri media: Zon@, National Geographic, Science Focus, Ziarul Ştiinţelor, Hotnews, 24FUN, edu-news.ro
inapoi