A 2-a Conferinţă de urbanism din cadrul proiectului PLUG TO NATURE
31 octombrie 2012
Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 vă invită miercuri 31 octombrie, de la ora 16.00, la Biblioteca Naţională (sala de conferinţe de la demisol, aripa Dâmboviţa), la a doua conferinţă de urbanism din cadrul programului “CONECTEAZĂ-TE LA NATURĂ. Strategii de recucerire a urbanităţii”.
Sub titlul „Pe teren local – Scenarii pentru un urbanism creativ”, discuţiile despre regenerarea Dâmboviţei şi a spaţiului public adiacent Bibliotecii Naţionale au loc, de această dată, între arhitecţi urbanişti din Praga, Viena şi Bucureşti şi pornesc de la tema resursei inepuizabile şi insuficient cunoscute din fiecare oraş - oamenii.
Invitaţi speciali: Igor Kovacevic, Centrul de Arhitectura Central Europeană, Praga; Michael Obrist, feld72, Viena
Discuţiile aduc în prim plan dialogul şi consultarea publică, dar şi alianţa pe teren cu locuitorii, ca tot atâtea strategii şi instrumente practice de a colabora cu autorităţile publice şi de a interveni asupra spaţiului public în favoarea oamenilor. Arhitecţii invitaţi vor prezenta studii de caz despre oraşe mari ale lumii, transformate în beneficiul locuitorilor prin intervenţii creative şi inovative în care au colaborat deopotrivă autorităţi publice, arhitecţi, artişti, curatori, sociologi, geografi şi, nu în ultimul rând locuitorii, beneficiarii de drept şi de fapt ai oricărui proiect la nivelul spaţiului public.
Igor Kovasevici este arhitect, fondator al platformei de arhitectură MOBA şi, în 2001, al Centrului de Arhitectură Central Europeană (CCEA). Activitatea sa este orientată înspre proiecte de cercetare şi strategii de dezvoltare urbană folosind noi metode de interacţiune între arhitectură, artă, urbanism şi politici publice. Din 2010 face parte din noua şcoală de arhitectură Archip – Praga. Este de asemenea şi curator al mai multor expoziţii şi evenimente organizate de Centrului de Arhitectură Central Europeană şi curator invitat al mai multor proiecte internaţionale.
Michael Obrist este membru al grupului feld72, birou aflat în Top 10 cei mai inovativi architecţi din lume. feld 72 înseamnă explorarea intersecţiilor dintre arhitectură, urbanism aplicat şi artă. Participă în cadrul Bienalei de la Venezia 2011 / 2010 / 2008 / 2004 (IT), Bienala Shenzhen / Hongkong pentru Urbanism / Architecture 2009 (CN), Bienala Canare 2009 (ES), Trienala de Artă din Guangzhou 2008 (CN), Bienala de Arhitectură din Sao Paulo 2007 (BR), Bienala de la Rotterdam 2003 (NL). Arhitecţii de la feld72 susţin cursuri şi
conferinţe în numeroase instituţii şi universităţi din lume.
Vă aşteptăm!
Pentru mai multe detalii despre programul “CONECTEAZĂ-TE LA NATURĂ. Strategii de recucerire a urbanităţii”, vă rugăm să vizitaţi: www.rowmania.ro sau www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin.
inapoi