caută:   
 
 

săli de lectură

 
Sala multimedia „George Enescu”

Domeniu: Biblioteca Naţională a României oferă acces la colecţia de documente multimedia și la cele muzicale tipărite în cadrul Sălii de lectură multimedia George Enescu, situată la etajul VI, corp A. Accesul în sală se face exclusiv în baza cardului de utilizator, eliberat de Biblioteca Naţională a României în zona Înscrieri – parter.
Cu peste 100.000 de unități, Colecția de documente multimedia a Bibliotecii Naționale cuprinde o gamă variată de documente audio (audiobook, casete audio, compact discuri, discuri pe suport vinil și suport ebonită), documente video (blu-ray, CD-ROM, DVD, casete video), documente muzicale tipărite (note muzicale).
Colecția reunește lucrări reprezentative ale genului, într-o largă varietate și pe diferite suporturi de prezentare, înregistrări ale marilor producții și companii muzicale ale lumii, artiști valoroși pentru cultura universală. 
Biblioteca Națională deține, pe CD și discuri, opera completă a marilor creatori ai muzicii universale, ca J. S. BachW. A MozartL. van BeethovenFr. ChopinD. Scarlatti, voci celebre ca sopranele Maria CallasRenata TebaldiIleana Cotrubaș, mezzosopranele Teresa BerganzaChrista LudwigRuxandra DonoseMioara Cortez David, tenorii Enrico CarusoMario del MonacoLuciano PavarottiPlácido DomingoJosé Carreras, baritonii Titta Ruffo, Leo NucciDavid OhanesianEduard TumagianianNicolae Herlea, sau bașii Feodor ChaliapinNicolae FloreiPompei Hărășteanu.
Colecția cuprinde o diversitate muzicală, de la pop-rock, prin Tom JonesAretha FranklinLuis FranklinQueenStingThe Beatles, până la coruri celebre, ca Wiener Staatsopernchor, orchestre celebre, ca Berliner PhilharmonikerWiener PhilharmonikerLondon Symphony OrchestraSuisse RomandeBoston Symphony Orchestra, dirijori celebrii, ca Sergiu CelibidacheHerbert von KarajanZubin MehtaKarl BöhmSeiji Ozawa, dar și mari voci ale muzicii populare și lăutărești ca Maria Tănase, Maria LătărețuMaria CiobanuIon DolănescuBenone Sinulescu.
O prezență remarcantă în colecție este cea a înregistrărilor marilor companii producătoare, precum Decca RecordsDeutsche GrammophonHarmonia MundiErato DisquesUniversal MusiqueElectrecord SA, a înregistrărilor video de spectacole coregrafice clasice și moderne ale marilor companii de balet ca Balshoi TheatreMariinsky TheatreBéjart Ballet, înregistrări ale recitalurilor instrumentale cu Sviatoslav  RichterClaudio Arrau – pian,  George EnescuAnne-Sophie MutterIgor OistrahIon Voicu - vioara, Jean-Pierre Rampall – flaut.
Menționăm de asemenea Colecția Discovery Atlas care este prezentă cu o serie de 25 de episoade, imortalizate pe DVD, într-o calitate tehnică excepțională, marca Discovery Channel. Și nu în ultimul rând, se remarcă o colecție animată de DVD-uri care cuprinde colecția Disney de desene animate, dublate în limba română, colecția Cinemateca sau colecția Brigada Diverse.
O mare importanță în colecție o deține categoria de documente muzicale tipărite, respectiv notele muzicale, din creația românească și universală, prezentă din genuri muzicale diferite. Un fond aparte este cel al partiturilor românești vechi, din care sunt menționate Marșul Unirei, compus în 1850 de Al. Flechtenmacher și Corus-Buck de Philip Caudella, creație din 1823. Colecția veche de note muzicale poate fi consultată și online, în catalogul digitool, accesibil la http://digitool.bibnat.ro/R?RN=344027184.

Servicii oferite:
- acces la colecţia de documente audio-video din categoria Colecţiilor speciale ale Bibliotecii Naţionale a României, pe baza buletinelor de împrumut;
- acces gratuit la Internet, 6 calculatoare disponibile (maximum 1 h);
- consultanţă de specialitate;
- instruirea utilizatorilor în procesul de regăsire a informaţiei şi a resurselor.

Program:
- Luni - Vineri: 09.00-17.00

Coordonate: Etaj VI, corp A, cam. 615
Suprafaţa sălii:  104,25 m²
Număr de locuri: 20

Informaţii utile:
- Accesul în sală se face pe baza permisului de utilizator;
- Utilizatorii trebuie să respecte Regulamentul privind accesul utilizatorilor la colecţiile speciale ale Bibliotecii Naţionale a României; 
- Documentele solicitate pot fi consultate numai la sala multimedia;

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!




Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2024 Biblioteca Naţională a României