caută:   
 
 

american corner - împrumut la domiciliu

 
Centrul de Resurse și Informare American Corner București pune la dispoziția utilizatorilor săi serviciul de împrumut la domiciliu pentru cărțile aflate în colecția sa, în acces liber la raft.

Colecția de publicații de la American Corner cuprinde cărți despre Statele Unite ale Americii, din diferite domenii ale cunoașterii – literatură (inclusiv pentru preșcolari), istorie, politică externă, memorialistică, artă, știință, geografie, turism, ecologie, economie, drept, educație, filantropie etc., precum și cărți adresate cadrelor didactice din mediul preuniversitar, care predau limba engleză ca limbă străină.

Pentru a verifica disponibilitatea titlurilor, vă rugăm să utilizaţi catalogul general al Bibliotecii Naționale a României.

Cărțile eligibile pentru împrumutul la domiciliu sunt exclusiv cele aflate în repartiția American Corner. Toate cărțile sunt în limba engleză. 

Program American Corner (inclusiv împrumut la domiciliu): 
Luni, Vineri: 08:30-16:30; Marți, Miercuri, Joi: 10:00-18:00

Daca sunteţi interesați de anumite titluri aflate în colecția de carte American Corner şi doriți rezervarea lor pentru împrumutul la domiciliu, vă rugăm să completați formularul de mai jos. Comunicat împrumut la domiciliu American Corner București

American Corner București, din cadrul Bibliotecii Naționale, reia programul de împrumut la domiciliu al cărților aflate în colecția sa. Dacă sunteți interesați, vă rugăm să aveți în vedere condițiile de împrumut și de acces prezentate mai jos:
- Toate publicațiile din colecția American Corner București sunt în limba engleză. 
- Programul de funcționare al American Corner București este: Luni, Vineri 8:30 – 16:30; Marți, Miercuri, Joi: 10:00 – 18:00
- În conformitate cu reglementările sanitare actuale, accesul în spațiul American Corner va fi permis exclusiv pentru a prelua titlurile rezervate sau a le restitui pe cele împrumutate.
- Titlurile rezervate pot fi împrumutate la domiciliu doar în baza cardului electronic de utilizator emis de BNaR. Regulile de obținere și eliberare a acestuia sunt accesibile online la https://oldsite.bibnat.ro/Primii-pasi-in-biblioteca-s15-ro.htm 
- Condițiile de acces în incinta BNaR sunt disponibile online, aici: https://oldsite.bibnat.ro/Anun%C8%9B-n1026-ro.htm 

1. Ce pot împrumuta?
- Cărți din colecția American Corner București pe diferite domenii: literatură americană (inclusiv pentru copii), istorie, educație și scriere academică, culegeri de teste standardizate (IELTS, TOEFL, SAT, GRE etc), științe, drept, politică externă, economie, biografii și autobiografii etc. 
- Nu pot fi împrumutate la domiciliu următoarele: periodicele The Washington Post, The New York Times, USA Today și The Rolling Stones, dicţionarele, enciclopediile, atlasele, și documentele audio-video.

2. Cum pot împrumuta?
- Titlurile rezervate din colecția American Corner București pot fi împrumutate conform “Regulamentului de imprumut la domiciliu prin Centrul de Resurse și Informare American Corner București”, accesibil online la https://oldsite.bibnat.ro/dyn-doc/Regulament%20imprumut%20la%20domiciliu%20American%20Corner%202020.pdf și doar în baza cardului electronic de utilizator, valid. Permisele temporare nu permit împrumutul la domiciliu. 
- În catalogul general BNaR, accesibil online la https://aleph.bibnat.ro/F?RN=419866235 , începeți căutarea pentru cartea dorită sau autorul avut în vedere. Dacă vreți să explorați colecția, puteți încerca o căutare simplă sau combinată cu instrumentele puse la dispoziție: cuvinte-cheie, căutare multiplă sau căutare combinată pentru a identifica opțiunile de publicații disponibile. 
- Pentru fiecare titlu disponibil, asigurați-vă că la rubrica Localizare/Exemplare apare Sediul Central. Dați click pe Sediul Central și vă va apărea o scurtă descriere a publicației. Verificați ca la rubricile Statut Exemplar și Colecție să vă apară American Corner. Exemplu:
 

 
- Completați formularul de rezervare online, disponibil la finalul acestei pagini: https://oldsite.bibnat.ro/American-Corner-Imprumut-la-domiciliu-s381-ro.htm  
- Ulterior, veți primi un mail de confirmare a rezervării din partea American Corner în care veți fi rugat să precizați ziua și intervalul orar în care veți dori să ridicați cartea/cărțile.  
- La fiecare sesiune de împrumut, puteți împrumuta maximum 2 titluri, pentru 15 zile calendaristice. Dacă doriți să prelungiți termenul de restituire, vă rugăm să anuntați acest lucru trimițând un email la adresa:

3. Ce am de făcut când vin să ridic cărțile:
- Asigurați-vă că ați anunțat pe adresa de email în ce zi și interval orar urmează să veniți pentru a ridica titlurile împrumutate. 
- La American Corner, veți completa o fișă de împrumut și apoi veți primi cărțile rezervate. 

4. Ce am de făcut când vin să restitui cărțile:
- Vă rugăm să țineți cont de data de restituire. Dacă doriți să prelungiți termenul de restituire cu încă 5 zile calendaristice, trimiteți un email în acest sens către
- Anunțați, prin email, ziua și intervalul orar în care veți restitui cartea/cărțile. 
- Aduceți titlurile împrumutate la American Corner, în intervalul programului de funcționare. 


Formular de rezervare online pentru împrumutul la domiciliu din colecția American Corner București
Pentru a rezerva o publicație din colecția American Corner, vă rugăm să completați formularul.
Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Date despre utilizator
Nume și prenume* 
Număr card acces utilizator 
Adresa de email* 
Telefon* 
Date despre publicație
Titlu* 
Autor* 
Cota* 
Introduceți rezultatul adunării (antispam)*  4 + 4Vă mulțumim!

* Biblioteca Naţională a României respectă prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2024 Biblioteca Naţională a României