Marți, 11 noiembrie 2014, începând cu ora 11.00, la Biblioteca Națională a României (Sala Mircea Eliade – parter) va avea loc evenimentul BEAMS – Liberi de Stereotipuri (expoziție foto și proiecție de film) organizat de Fundația Dezvoltarea Popoarelor (FDP).
Materialele care vor fi prezentate cu acest prilej în expoziția de fotografie și în filmul documentar au fost realizate în cadrul programului-pilot de educație anti-discriminare Liberi de stereotipuri, desfășurat de Fundația Dezvoltarea Popoarelor în perioada martie-noiembrie 2014.
Expoziția BEAMS – Liberi de Stereotipuri rămâne deschisă până în 14 noiembrie 2014.
Program de vizitare: marți, joi: 12.00 - 20.00, miercuri, vineri: 10.00-18.00.
Intrarea este liberă.
Programul Liberi de stereotipuri face parte din proiectul BEAMS – Breaking Down European Attitudes towards Migrant/ Minority Stereoty, finanțat prin programul Comisiei Europene – Combaterea rasismului, xenofobiei și antisemitismului și implementat de FDP în parteneriat cu organizații din alte state-membre ale UE, în perioada ianuarie 2013 – decembrie 2014.
Autorii sunt circa 50 de copii și tineri, o parte dintre aceștia de etnie romă, cu vârste între 11-18 ani, de la Școlile Gimnaziale nr. 73, 55, 22 și de la Colegiul Economic Viilor din București.
Materialele au fost realizate împreună cu echipa de formatori FDP: Ana Agopian – scenarist, Katia Pascariu – actor și Mircea Toma – expert în comunicare.
Elevii au participat la activitățile-pilot ale programului de conștientizare și educație pentru combaterea rasismului și etnofobiei, având la bază un toolkit educațional dezvoltat de FDP.
Obiectivul general al proiectului BEAMS – Breaking Down European Attitudes towards Migrant/ Minority Stereoty este acela de a contribui la politica UE de combatere a rasismului și etnofobiei, prin extinderea domeniului de aplicare a analizei mecanismelor care produc stereotipurile privind minoritățile și migranții și prin încurajarea creării unor produse culturale apte să demitizeze stereotipurile, să promoveze înțelegerea interculturală și toleranța.
Activitățile-pilot se desfășoară în paralel în 11 țări ale Uniunii Europene.
Pentru mai multe detalii: www.beams-project.eu. Persoană de contact: Anca Lazăr, expert comunicare FDP –