29 iunie 2023
Invitație publicare articole
În vederea completării numărului dublu 2022-2023 al publicației online de specialitate Informare și Documentare: Activitate științifică și profesională, editată de Biblioteca Națională a României, vă lansăm invitația de a publica articole, studii, analize care abordează domeniile studii culturale, biblioteconomie și științele informării, bibliologie, practici de bibliotecă, practici de lectură, istoria cărții sau istoria lecturii.
Tematica în jurul căreia ne dorim să construim numărul următor al publicației: „Strategii culturale pentru viitor”
Vă oferim astfel ocazia de a pune în valoare experiența dumneavoastră academică sau profesională și de a publica studii și sinteze, recenzii, studii de caz relevante pentru interesele dumneavoastră de cercetare într-o publicație reper în peisajul studiilor biblioteconomice din România.
Lansată în 2007, iniţial ca o monografie care însuma lucrările susţinute în cadrul sesiunilor profesionale ale Bibliotecii Naţionale a României, Informare şi documentare: Activitate ştiinţifică şi profesională doreşte să ofere specialiştilor (bibliotecari, cercetători, documentarişti, arhivişti, profesori, studenţi, masteranzi, doctoranzi etc.) din domeniile biblioteconomiei, ştiinţei informării, studiilor literare sau științelor umaniste un spaţiu în care să îşi publice studiile, cercetările, lucrările de masterat şi doctorat. Cu o periodicitate anuală, publicaţia reprezintă o punte de legătură între mediul profesional şi cel universitar, oferind posibilitatea studenţilor de a deveni vizibili, iar specialiștilor și cadrelor didactice de a-şi promova studiile şi cercetările.
Așteptăm propunerile dumneavoastră de articole până la data de 15 august 2023, printr-un e-mail (la adresa ) care să conțină numele și prenumele, afilierea instituțională, titlul articolului și un abstract în limba română (maxim 300 de cuvinte). După acceptarea propunerii, textele integrale vor fi transmise până la data de 15 septembrie 2023.
În vederea publicării, textele vor fi redactate cu font Times New Roman 12, cu diacritice, spațiere 1 rând şi jumătate. Notele se vor plasa la finalul articolului (cf. standard ISO 690), iar bibliografia va completa notele. Articolele vor fi însoțite de un abstract + cuvinte cheie, în limbile engleză și română. Datele asupra autorului/autorilor vor fi redactate după următorul model: nume, prenume, afiliere instituțională, adresă electronică. După primirea lucrărilor, colegiul editorial își rezervă dreptul de a solicita autorilor efectuarea unor eventuale modificări, cu scopul clarificării textului sau al rezolvării unor probleme de tehnoredactare. Imaginile, în cazul în care există, vor fi trimise individual, în format electronic, .JPEG sau TIFF, la o rezoluţie de min. 300 dpi. Este obligatoriu ca pentru fiecare fotografie să se menţioneze sursa.
Aşteptăm cu interes articolele dumneavoastră!